De Top-5 Finance functies van de toekomst

Door automatisering, robots en kunstmatige intelligentie verdwijnen banen, maar ontstaan ook nieuwe functies. Dat is ook het geval binnen Finance & Accountancy. Hier leest u de top-5 van functies uit onze branche die van belang zijn in de toekomst.

 1. FP&A Specialist
  Een specialist in Financial Planning & Analysis (FP&A) isin de eerste plaats verantwoordelijk voor de planning, wat inhoudt dat hij of zij budgetten en periodieke prognoses opstelt om het management te ondersteunen inde besluitvorming. Simpel gezegd zorgt de controller ervoor dat alle voorgelegde cijfers in orde zijn (financiële boekhouding), terwijl het FP&A-team instaat voor de prognoses (managementaccounting). Dit maakt FP&A al jaren het domein waarmee financials bewijs kunnen leveren voor hun toegevoegde waarde.
 2. Specialist ERP-systemen
  Deze specialist is verantwoordelijk voor het coördineren van en/of het meewerken aan de ontwikkeling, het onderhoud en de verbetering van IT-systemen. Daarnaast houdt hij of zij zich bezig met het implementeren en organiseren van opleidingen om gebruikers te leren werken met het systeem.
 3. Forensisch accountant
  Forensische accountants zijn gespecialiseerd in het begroten van schade en het inschatten van de volledige omvang van een verlies. Zij richten zich op de vier kerngebieden van een forensische analyse: gegevens verzamelen, voorbereiden, analyseren en rapporteren.
 4. Specialist in strategische planning
  Een statisch plan kan dankzij strategisch management omgevormd worden tot een systeem dat de besluitvorming ondersteunt door middel van strategische feedback. Hierdoor kan het plan evolueren en groeien naarmate de vereisten en omstandigheden veranderen.
 5. Business analyst
  Een business analyst, of bedrijfsanalist, is de schakel tussen langetermijndoelen en de alledaagse gang van zaken in een organisatie. Hij of zij analyseert strategische doelstellingen en behoeften, zodat financiële planningen, salesplannen en forecasts continu verbeterd worden.

Bent u voor het nieuwe jaar op zoek naar een Finance Professional die een van deze functies in kan vullen? Neem dan contact op met Luuk Houx van Guldentijd Executive Search via of bel naar 06 43 15 27 39.

Bron: Robert Half, Flexmarkt