Ondernemersadvies

Iedere ondernemer en elke bedrijfsfase kent de eigen vragen en uitdagingen. Guldentijd begeleidt individuele ondernemers bij deze vraagstukken op basis van eigen ervaringen en opgedane expertise. Wij zijn een onafhankelijke organisatie met een ruime ervaring in het ondernemen in verschillende markten.
Guldentijd zorgt ervoor dat jij als ondernemer kan doen waar jij goed in bent en dat je het maximale uit je mogelijkheden kan halen, niet alleen zakelijk maar ook privé.

ONDERSTEUNING (ONDERNEMER)

Als je ondernemer bent, kan je wel eens het gevoel krijgen dat je er alleen voor staat. Vaak vraag je bij het maken van beslissingen advies aan de mensen die je vertrouwt, zoals familie en vrienden. Maar ondanks hun betrokkenheid, je moet zelf de knoop doorhakken. Een advies van ondernemer tot ondernemer kan dan wel eens tot andere inzichten leiden. Guldentijd ondernemersadvies ondersteunt ondernemers bij uiteenlopende beslissingsprocessen.

 

Om een ondernemer goed te kunnen helpen is het van essentieel belang om eerst te achterhalen wat de ondernemer wil en wie de ondernemer als persoon is. Ondernemen heeft namelijk twee kanten, een zakelijke kant en een privé kant. Je drijfveer en motief achter de keuze voor ondernemerschap zegt veel over hoe je keuzes tot stand komen en welke valkuilen er mogelijk op je pad gaan komen. Zo krijg je ook antwoorden op de vragen: welke beslissingen durf je te nemen en welke risico’s wil je lopen?

ADVISERING (ONDERNEMING)

Het adviseren van ondernemers is de volgende belangrijke pijler van Guldentijd ondernemersadvies. Jij bent de ondernemer en weet dus het beste wat je wilt en wat je kunt, maar ook wat de beoogde stip op de horizon is. Een onderneming is als een zeilschip, met de zeilen goed in de wind bereik je voorspoedig je bestemming. Maar op deze weg kom je ook voor uitdagingen te staan, de wind verandert er komen meerdere schepen op het water en soms zijn de golven hoog. Het overeind houden van de koerst van jouw schip is geen eenvoudige opgave. Maar hoe beoordeel je de risico's? Wanneer moet je stoppen? Waar liggen de grenzen? Maar anderzijds en wellicht nog veel belangrijker: waar liggen de mogelijkheden om een nóg beter resultaat te behalen? Sparren met onafhankelijke derde kan dan leiden tot nieuwe ideeën!

START-UPS

Je wilt je eigen bedrijf starten en weet niet precies waar je allemaal aan moet denken. Guldentijd helpt bij het nemen van de eerste stappen. Vanuit onze kennis en ervaring helpen wij bij het opstellen van een gedegen ondernemersplan, het indienen van de financieringsaanvraag, het vinden van het juiste bedrijfspand en andere zaken die als eerst op het ondernemerspad komen. Bij Guldentijd bent u er zeker van dat u op tijd gewaarschuwd wordt voor de valkuilen.

MKB

Bij het verder ontwikkelen van je onderneming loop je tegen nieuwe vraagstukken aan. Hoe doe je het ten opzichte van je concurrentie? Hoe verbeter je het rendement? Ooit heb je gekozen voor een bepaalde structurering van de onderneming, maar zijn de keuzes van toen ook de juiste keuzes voor nu? Het is verstandig om van tijd tot tijd hierover na te denken. Ongetwijfeld komen hierdoor ook nieuwe ideeën boven tafel. Bij het uitwerken van de plannen blijven we kritisch en durven we tussentijds bij te stellen indien nodig.

Met de ruim zestien jaar ervaring als ondernemer, zijn de onderstaande ondernemersvraagstukken voor ons bekend terrein:

  • Het opstellen van een businessplan en vormgeven;
  • Het eventueel verkrijgen van een financiering, bijvoorbeeld bij de bank op basis van een gedegen ondernemingsplan of d.m.v. crowdfunding;
  • Organisatorische vraagstukken (structuur);
  • Personele vraagstukken (vaste medewerkers of een flexibele schil);
  • Het vinden van het juiste bedrijfspand op een gunstige locatie en met een correct (huur)contract;
  • Het aangaan van allianties als dan niet in aandeelhoudersconstructies;
  • Eventuele begeleiding bij een uitschrijving of faillissement;
  • De koop of verkoop van een onderneming.

PARTICIPEREN

Of het nu gaat om de start, groeiplannen of bedrijfsopvolging: soms kun je als ondernemer hulp wel wat gebruiken om de wind in de zeilen te krijgen. Guldentijd participeert in startups en MKB bedrijven met een groeipotentieel. Participeren is een breed begrip en vaak wordt er direct gedacht aan een financiële investering. Bij Guldentijd gaat participatie verder, want ook het openstellen van je netwerk en kennis helpt bedrijven bij het realiseren van hun ambities.

HET BELANG VAN EEN GOED NETWERK
Je beseft hoe belangrijk een netwerk voor je is als ondernemer en je bent dus ook actief bezig om dat netwerk op te bouwen. Je netwerk opent nieuwe deuren en hoe meer mensen je kent hoe eenvoudiger het is om je ideeën, producten, diensten, kennis en ook vragen, te verspreiden. Wanneer je jouw zakelijke netwerk wilt uitbreiden, kan Guldentijd daarbij helpen. Guldentijd brengt ondernemers in contact met andere ondernemers en/of relevante partijen. Deze mensen kunnen je helpen bij vraagstukken waar zij al mee te maken hebben gehad, maar het kan ook een potentiele opdrachtgever zijn, je nieuwe partner voor een project of iemand die je aan verfrissende nieuwe inzichten helpen.

ONDERSTEUNING MET KAPITAAL
Het gaat goed met je onderneming en je hebt een goed idee waardoor je onderneming kan groeien, innoveren of uitbreiden. Waarschijnlijk heb je dan behoefte aan extra kapitaal. Guldentijd participeert in startups en MKB-bedrijven met goede vooruitzichten, zodat er sprake is van voorwaartse participatie. Hierbij profiteer je ook van de toegevoegde waarde van Guldentijd in de vorm van advisering en het netwerk.